Wat zijn de voordelen van een SEO check?
26 jul, 2023
Online marketing
juli 25, 2023
1152 Weergave(s)
Website optimalisatie is het optimaliseren van je website. Nu klinkt dat heel makkelijk, maar het omvat heel wat aspecten. Zo wil je natuurlijk dat de techniek goed werkt en dat het design zo gemaakt is dat het je bezoekers echt naar je website trekt (en voorkomen wordt dat ze snel afhaken). Hiervoor worden verschillende marketing technieken en website technieken voor ingezet om zo je bezoeker vast te houden. Website optimalisatie gaat veel verder dan alleen een mooi design. Wij kijken naar het webdesign, de SEO /Zoekmachine optimalisatie, doen een snelheidscheck en onderzoeken of je website geschikt is voor de verschillende devices. Voor ons zorgt dat voor een zo optimaal mogelijk werkende website.
SEO oftewel zoekmachine optimalisatie draait om een zo goed mogelijk ranking bij Google. Op die manier wordt je beter gevonden, zonder daar actief op te adverteren. Je SEO score wordt bepaald op basis van zoekwoorden en geoptimaliseerde teksten die geschreven worden op basis van deze zoekwoorden en de zoekintentie die iemand heeft. Hoe beter jouw teksten en titels aansluiten bij de zoekintentie en het zoekwoord, hoe beter je ranking binnen Google. Zo behaal jij een hoge SEO score.
Een zoekopdracht binnen Google gaat volgens een vast algoritme. Dit algoritme wordt met regelmaat geüpdatet en gewijzigd, zodat deze beter aansluit bij de zoekopdracht van de gebruiker. Uiteindelijk draait het in Google allemaal om de het resultaat van de zoekopdracht zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de websitebezoeker. Google wil immers dat de bezoeker precies vindt wat hij of zij zoekt.
Onze Google specialisten werken dagelijks aan het optimaliseren van website en houden zich dagelijks bezig met het algoritme van Google. Daarbij denken ze na over de gebruiksvriendelijkheid naar websitebezoekers toe. Alleen zo vind jouw websitebezoeker antwoord op de zoekvraag. Door de zoekmachineoptimalisatie van de website ranken deze beter in Google en worden ze beter gevonden door jouw klanten. Zo komt jouw klant bij jou terecht in plaats van op de website van je concurrent.
Men denkt vaak bij SEO na het schrijven van content of linkbuilding, maar techniek is net zo belangrijk. Je kan namelijk onnodig posities verliezen. Bijvoorbeeld als jouw website traag laadt, technische fouten bevat of niet optimale HTML-codes bevat. MarketingsScore zorgt ervoor dat de SEO techniek van jouw website wordt gecheckt. Denk onder andere aan indexeerbaarheid, website structuur en snelheid.
Met technische website optimalisatie worden de presentaties van de website gemeten. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar de snelheid van de website, de snelheid op mobiel en desktop, fouten op de website, veiligheidscertificaten van de website en de serversnelheid. Al deze punten samen tellen op naar een technische website score. Niet alle punten wegen even zwaar mee, omdat ze in sommige gevallen minder van invloed zijn op de score. Hierdoor hebben deze punten een ranking van zware impact naar kleine impact. Met zware impact wordt bijv. een verlopen veiligheidscertificaat bedoeld. Met het zogenaamde SSL-certificaat krijgt de website een veilige status mee. Zonder deze status kan Google besluiten om de website tijdelijk te blokkeren, omdat er veiligheidsrisico’s zijn.
De snelheid van een website wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor desktop, maar dit geldt voornamelijk voor mobiel. Websites worden steeds vaker, langer en meer bekeken via de mobiele telefoon en dan moet een website wel snel laden. We gaan immers niet meer secondes wachten voordat een website klaar is, dan gaan we wel verder kijken. Om die reden wordt de snelheid van de website zwaar gemeten.
Websites worden traag door verschillende zaken. Een website kan er geweldig uitzien, maar uiteindelijk wacht jouw bezoeker niet voordat alles klaar is. Daarom testen wij de website en optimaliseren daar waar nodig, zonder de visuele kracht te verliezen. Een snelle website die ook nog eens visueel knalt, dat laat je echt zien!
Met het optimaliseren van de websitesnelheid blijven meer bezoekers op de website en zal ook het aantal conversies toenemen. Ook dat neemt Google mee in de ranking van de website.
Meer dan de helft van al het website verkeer komt tegenwoordig via mobiel. Op sommige websites is dit zelfs meer dan 75%! Daarom is het een vereiste dat je website een responsive design heeft, zodat je website op zowel desktop als mobiel optimaal presteert. Met een responsive design wordt je content automatisch geschaald naar het juiste formaat. Hierdoor blijft de vormgeving voor ieder device behouden. Dit zorgt ervoor dat je bezoeker langer op je website blijft en zorgt dit voor een stijging in de conversie. Tegenwoordig worden de CMS systemen zo ontwikkeld dat ze in de meeste gevallen al een responsive design functie hebben. Echter zijn er nog veel website van voor 2014 in die lucht die geen responsive design hebben.
Iedereen kent wel die vervelende 404 pagina’s. De niet gevonden pagina’s die ooit wel bestaan hebben. In onze websitecheck bekijken wij de volledige website en gaan opzoek naar de diverse vormen van foutmeldingen. Deze meldingen zorgen namelijk voor een lagere ranking op Google en zijn daarnaast ook nog eens erg vervelend voor je bezoeker. Niets zorgt voor zoveel afhakers dan een foutieve pagina op je website.
Natuurlijk wil je dat jouw website goed converteert. Dit kan zijn met een goede webshop, maar eigenlijk draait het er om dat je bezoeker kan vinden wat hij of zij precies zoekt. Met het optimaliseren van de conversie zorgt je voor een hoger resultaat uit je websitebezoeker. Daarnaast zorgt het voor een hogere gebruiksvriendelijkheid. Zo gaat jouw bezoeker eenvoudig door de website heen, is de gebruikservaring uitstekend en zal het daarnaast zorgen voor een loyalere klantgroep. En dat wil natuurlijk iedereen. Maandelijks terugkerende bezoekers zorgen immers ook voor een hogere ranking op Google.
Om de gebruiksvriendelijkheid van je website verder te verbeteren en te optimaliseren, is het nodig dat je weet waar de problemen binnen je website zijn en waar jouw bezoeker tegen aan loopt.
De ranking van Google heeft te maken met de volgende pijlers. Dit zijn de punten die zorgen voor een hoge SEO-score:
Sara deelt graag haar kennis over online marketing en hoe mijnwebsitescore.nl bij kan dragen aan jouw bedrijf.